En poesia és difícil dir alguna cosa que sigui tan bona com no dir absolutament res.
—Ludwig Wittgenstein, filòsof austríac (1889-1951)

dilluns, 9 de juliol del 2012

Ambivalències

Escletxes,
només escletxes.
Clarobscurs,
tan sols.


Els finestrons es baden
quan obres un llibre.
Si vols certeses
només les trobaràs
en l'art.


6 comentaris:

  1. Els finestrons es badaven quan em posava davant d'un tauler d'escacs en les meues èpoques joves, era la trobada amb el que jo coneixia d'aquest art o joc, i et puc dir que per eixos anys també m'agradava olorar els llibres nous i fins i tot els antics per treure-los la situació que després hauria de viure, perquè era viure més que llegir, ha estat un dels grans errors i alhora encerts de la meua vida, fer com el Quixot, viure els llibres, per això se m'ha fet insustituïble la llibertat per defensar el meu discurs nascut en enderrocar la figura paterna i preguntar-me per les lleis que regeixen el món, sense saber que no hi ha més llei que com diu Almodóvar la del desig. També amor, gaudi i lluita és clar pero... les certeses, si més no per a la meua consciència no les he trobades mai a la ciència, que tot i ser important mai no m'ha donat les respostes que he trobat a l'art, respostes que ningú no podia donar-me.

    Una forta abraçada d'amic

    Vicent

    ResponElimina
  2. En l'art ordenem mentalment (o potser no només mentalment?) les coses, tota aquesta escala de colors en què es divideixen les coses del dia, i les anem alineant en colors bàsics. Però sovint elles soles se'ns desordenen i es descomponen en nous matisos. Més que fugir de la diversitat, l'art dota de sentit les formes canviants de les coses.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat que hi ha la vida, l'art que l'explica, i la interpretació que explica l'art al seu torn, Eduard. L'art també és ambivalent, però té uns quants punts més de certesa.

      Elimina
  3. De certeses sempre en trobo per aquí, entre els teus poemes. M'ha passat molts cops i és un sentiment ben contradictori la versemblança de l'art.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sílvia: "Jo només dic la veritat quan escric", deia Baltasar Porcel. M'agrada que diguis que trobes certeses per aquí!

      Elimina

Entrada destacada

El meu primer sonet

Allò que vaig construir amb tu en els anys era fràgil com un castell d'arena. Però aquella onada que el cobrí de pena no sabia pas qu...