En poesia és difícil dir alguna cosa que sigui tan bona com no dir absolutament res.
—Ludwig Wittgenstein, filòsof austríac (1889-1951)

dimecres, 29 de febrer del 2012


El vidre fràgil
el brogit el travessa.
L'eco se sent.


16 comentaris:

  1. El poema fa l'efecte d'eco també, se sent, impacta i si el llegeixo en veu alta em retorna :)

    ResponElimina
  2. És que és el poema, que és travessat per

    Gràcies, Sílvia. Provo de redirigir-me.

    ResponElimina
  3. Dos versos més i es un tanka ara pareix un aiku . es un aiku doncs. Be, tu manes. Vas on vols anar...diguem que li trobes a faltar-.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdona, Miquel Àngel: què vol dir "diguem que li trobes a faltar"? Que hauria de ser una tanka? A mi em sembla autosuficient així! També m'agrada de fer tankes.

      Elimina
    2. Jo ja ho trobo be ,Elena , però ets Tu, qui has d'exercír la més implacanle autocrítica sobre la teva obra... lo de que es un tros de tanka no te cap importància com si vols fer un tros de sonet... rien a dire només feia una apreciaciò. Jo pobret de mi només et volia tirar la canya per que no et conformis mai.

      Elimina
    3. Doncs aquest poema l'he corregit força cops. M'ho passo bé corregint-me. A vegades no, t'adones que no se'n pot aprofitar res.

      Elimina
  4. Com deia aquell tanka fil mal :),

    gràcies per la teva constància. ;)

    ResponElimina
  5. era un acudit ...el tanka m'ha fet venir al cap "danke viel mal"...i tu que has fet anglo-germaniques...noia, el suïssos tenim un humor estrany :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sóc filòloga anglesa, d'alemany ni idea! Gràcies per les danke viel mal. A vegades penso que ningú ho agraeix. El teu humor és molt bo i creatiu.

      Elimina
  6. Certament, si és fràgil no es doblega fàcilment...Dur i fràgil són condicions associades en la física, però aplicat a la lírica diem que una cosa és fràgil quan ens produeix una sensació vulnerable. I potser tens raó, que no es doblegui no la fa vulnerable, sempre que es deixi travessar -inalterable i resistent-.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com sempre em deixes sorpresa i convençuda amb el teu comentari! La sensibilitat, el poema es deixa travessar, però no pas trencar necessàriament.

      Elimina
  7. Tot i ser fràgil..., no sempre es trenca i l'eco travessa les seves esquerdes.

    ResponElimina

Entrada destacada

El meu primer sonet

Allò que vaig construir amb tu en els anys era fràgil com un castell d'arena. Però aquella onada que el cobrí de pena no sabia pas qu...