En poesia és difícil dir alguna cosa que sigui tan bona com no dir absolutament res.
—Ludwig Wittgenstein, filòsof austríac (1889-1951)

diumenge, 19 d’abril de 2015

Sinestèsies

Quants grams de sucre calen
per fer un poema ben líric?
Quant de pebre trobes,
quanta sal, en un poema social?
Un poema d'amor
hauria de fer olor a rosa.
La poesia t'hauria de permetre
sentir abans d'entendre.

21 comentaris:

  1. El poema que fa olor de roses a vegades amaga una espina.

    ResponElimina
  2. M'agraden els salats, amb sabor a mar.

    ResponElimina
  3. A mi m'agraden els d'olor a menta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Deuen ser molt saludables, els de menta, Consol. Poemes que proven.

      Elimina
  4. Un poema ben líric no té per què ser ensucrat. M'agrada més el salat que el dolç, no sóc gens llaminera.

    ResponElimina
    Respostes
    1. novesflors,
      això del sucre no és gaire original, és veritat.

      Elimina
  5. Jo també em deixo seduir per les olors i els gustos dels poemes abans d'entendre'ls… I de vegades ja en tinc prou i tot, com amb JVFoix!

    Personalment, m'agrada barrejar dolç i salat.

    ResponElimina
  6. ¡oh! Molt cert. Molt. Jo ja no sé si és cosa dels poetes o dels que en llegueixen o de tot plegat. Però així estem, sucres, flors y pebres.
    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Igor,
      segons Jordi Julià, la poesia bàsicament tracta de l'amor, la vida i la mort, que son el mateix, i la mateixa poesia. No hi ha gaire per escollir!

      Elimina
  7. Entendre tampoc aporta massa sinó et fa sentir res.
    No és tant el que es diu, sinó el que es transmet.
    Molt bó, Helena.

    ResponElimina
  8. M'agrada aquesta barreja de gustos i de sentits, un poema sobre els poemes ja ha de ser això!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma,
      sempre dic que m'agrada de fer poesia de la poesia.

      Elimina
  9. Cada poema te els seus ingredients idonis, s'han de saber dosificar.
    Tu en saps, Helena. El poema arriba.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Glòria,
      cal no passar-se de sal, per exemple, és veritat.

      Elimina
  10. ... i tot sovint no entendre, sinó astorar-te!

    ResponElimina
  11. Eduard,
    sorprendre i pertorbar, diuen que ha de fer la literatura.

    ResponElimina