En poesia és difícil dir alguna cosa que sigui tan bona com no dir absolutament res.
—Ludwig Wittgenstein, filòsof austríac (1889-1951)

dissabte, 13 de gener de 2018

Investidura

Quan estàs enamorat,
et serveix qualsevol persona,
o bé només aquella que desitges?
De la mateixa manera:
el nostre president,
Carles Puigdemont,
és veritat que no és
imprescindible?

8 comentaris:

 1. Els que sí que són prescindibles són els que el van fer fora de casa.

  ResponElimina
 2. Vaja, Helena! M'ho has fet llegir vàries vegades per entendre-ho i per saber què en penso jo.
  Allà va: jo vull que es restauri el govern que ens han robat, però també crec que necessitem un govern i potser restaurar el que teníem no ens cobrirà la necessitat perquè faran tots els possibles per tombar-nos-el, amb l'excusa de qualsevol anomalia. Ja ho estan fent.
  Em dic, després de veure diversos documentals sobre l'1-O, que som el poble qui té la força. El dia del referèndum els vam derrotar. A un preu alt, però els vam derrotar. És aquesta la manera? Tenim capacitat de resistir altres embats com aquell? Fins quan? La clau és la desobediència i la resistència pacífica? Apa, més preguntes.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Teresa,
   Jo afirmo que és important el què, però també el qui. Per què si no, l'1-O va ser tan important que el president pogués votar? Els símbols importen. El poble és molt important, però és com un toro darrere una capa vermella que els que la mouen saben que l'acabaran dominant, aquest toro.
   Puigdemont té la bondat, la intel•ligència, el carisma i el lideratge. Això no és tan fàcil de tenir. O és que no hi ha sempre diferències, en qualsevol cosa que et plantegis? Tothom és matrïcula d'honor, en una classe? Digue'm qui el pot substituir ara mateix.

   Elimina
 3. Ostres, ara feia dies que no venia i m'has sorprès amb aquest poema polític. Però no sé la resposta. Dubto. Quan tingui una opinió formada, tonaré.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gemma,
   Jo penso com Vicenç Villatoro, que escric per entendre. He volgut entendre per què sento, per què penso que és Puigdemont sí o sí. Un poema és bo si t'allibera, encara que no arribis a ningú més que tu mateixa. Jo ja he parlat.

   Elimina
 4. Quan estàs enamorada només serveix una persona: aquella. Ningú més.

  Ara mateix, jo espero que pugui governar en Puigdemont. No sé si és imprescindible, però com a mínim ens és molt necessari.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Carme,
   Acabo de llegir que Mas també diu que no és imprescindible. Però Mas també l'erra, com quan va dir que havia de manar la llista més votada i no el tripartit.

   Elimina