En poesia és difícil dir alguna cosa que sigui tan bona com no dir absolutament res.
—Ludwig Wittgenstein, filòsof austríac (1889-1951)

dimecres, 11 de juliol del 2012

"Només connecta"

La llengua és una eina
per a la poesia,
la fonètica és la base
de la mètrica,
la intel·ligència és un motor
per a la interpretació,
la constància és el secret
de l'èxit.

M'ha costat anys
d'aprendre-ho.

6 comentaris:

  1. La constància és amor també, amor pel que vols aconseguir, per això és important tenir-ho clar. Jo estic en procés d'aprendre-ho. Trobo molt encertada la cita del títol, només cal connectar per assolir l'harmonia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sílvia: la constància és com la lentitud, poc valorada!

      Elimina
  2. Jo estic també amb la Sílvia, és l'amor, el gaudi i el desig el que mou l'èxit, sí és que aquest existeix, que no és més que l'harmonia amb un mateix, l'estar de grat amb nosaltres mateixos i el món, pot estar una persona "derrotada" buscant papers per la brossa i ser un triomfador, tot és com ella se senta, i la intel·ligència és l'emocional, haver viscut, i es pot viure amb els llibres, la vida, els sotracs, etc. Jo de vegades pense que no sé si m'agradaria tenir un fill i que passara per tot el que jo he passat per a que sabera sentir, és una contradicció molt important, haver viscut és haver patit, i la constància sí, és cert, la constància és part de la formació del nostre nus, la constància i el fer arrels amb els que vols i estimes, com si foren part de tu, una mica estic d'acord amb el que dius, però només amb constància i lluita sols aconseguiríem ser un fenòmens mediàtics, vendre molts llibres però... I la llengua per a mi és més que una eina, conforma la part simbòlica del meu nus, la llengua de mon pare el català-valencià, sense ella o amb una altra no podria ser jo mateix, o potser enfolliria.
    Hui he sigut més crític, però no es que t'ho negue el que tu has dit, cadascun fa el seu nus a la seua manera i ha de tenir la seua manera de veure el món, aquesta és simplement la meua, així que una forta abraçada i descobrix les teues coses, és la única veritat, la intenció...del nostre propi, només propi discurs.


    Vicent

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada molt tot el que dius, Vicent. Però la constància no és per esdevenir mediàtic, tot el contrari, és per obtenir el veritable èxit.

      Elimina
  3. En efecte Helena, vivim en temps on el treball llarg, sostingut, pacient i lent no són reconeguts ni recompensats. O , si ho són, ho són com una raresa. Sempre que no molestin i facin pensar massa.
    Amb blocs com aquest teu podem trepitjar el fre, dilatar el temps i seguir de petja al qui ha tingut prou constància per saber aprendre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eduard, jo crec que hi ha de tot. Però tant me fa dels que tenen èxit ràpid, perquè això pot fer que no valorin el que fan. A mi m'apassiona el que faig, i crec que això fa apassionar els altres una mica.

      Elimina

Entrada destacada

El meu primer sonet

Allò que vaig construir amb tu en els anys era fràgil com un castell d'arena. Però aquella onada que el cobrí de pena no sabia pas qu...